Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
230 gramų miltų
125 gramai sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas grietinės (tirštos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės aromato
šiek tiek druskos
Kremui:
400 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
40 gramų kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilės
Įdarui:
350 gramų obuolių (nuluptų, be sėklų, arba 500 gr, jei kepsite be mėlynių)
125 gramai mėlynių (galima ir nedėti)
2 šaukštai kokoso drožlių (arba džiūvėsėlių)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilę sumaišyti. Įmušti kiaušinį, įtarkuoti sviestą, įdėti grietinę ir užminkyti tešlą. Padalinti tešlą į dvi vienodas dalis, įvynioti į maistinę plėvelę ir vieną įdėti į šaldytuvą 20 minučių, o kitą į kamerą mažiausiai valandai.
2.
Išimti tešlą iš šaldytuvo ir iškočioti iš jos 22 centimetrų skersmens apskritimą, dėti jį į torto formą, išklotą kepimo popieriumi (kraštai turi irgi būti iškloti), subadyti šakute ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 18 - 20 miučių. Išėmus palikti trumpam atvėsti.
3.
Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, krakmolu ir pienu. Uždėti ant viryklės ir kaitinti vis maišant, kol kremas sutirštės.
4.
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Mėlynes nuplauti, nusausinti.
5.
Apkepusį ir atvėsusį pyrago padą pabarstyti kokoso drožlėmis arba maltais džiūvėsėliais, tam, kad truputėlį sugertų sultis nuo obuolių. Sudėti obuolius ir mėlynes, ant jų užtepti dar karštą kremą taip, kad jis patektų į tarpus, o ant viršaus stambia tarka užtarkuoti likusią tešlą iš šaldymo kameros.
6.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Iškepusį pyragą palikti formoje atvėsti, o tada atsargiai išimti iš formos, nuimti kepimo popierių ir pabarstyti cukraus pudra. Pyragas skanesnis keletą valandų pastovėjęs šaldytuve.