Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
2 ir 3/4 stiklinės miltų (naudoju 250 ml stiklinę)
125 gramai sviesto (šalto)
0.5 stiklinės kokoso drožlių
1/4 stiklinės cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
450 gramų varškės 9%
200 gramų aviečių (šviežių ar atitirpintų)
125 gramai grietinės
2 vienetai kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2.
Tešlai viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos susiformuos trupiniai. Dedame į šaldytuvą.
3.
Įdarui kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame elektriniu plakikliu.
4.
Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).
5.
Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.
6.
Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.