Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai batatų (saldžiųjų bulvių) (vidutinio dydžio)
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus (arba kokosų)
0.5 šaukšto kukurūzų krakmolo (nebūtina)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek jūros druskos
Padažui:
1 vienetas avokadų
60 gramų jogurto
1 šlakelis citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1/5 šaukštelio druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek krapų
šiek tiek svogūnų laiškų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių (funkcija su ventiliatoriumi) ar 200 C laipsnių (be ventiliatoriaus).
2.
Bulves nulupkite ir supjaustykite apyligio dydžio lazdelėmis. Apvoliokite su aliejumi, krakmolu, pipirais, druska. Krakmolas nebūtinas, bet nuo jo bulvytės bus traškesnės.
3.
Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite taip, kad bulvytės nesiliestų tarpusavyje. Kepkite 15 - 20 minučių, kol parus.
4.
Padažui visus ingredientus (išskyrus aliejų ir žalumynus) sudėkite į trintuvo indą. Sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į dubenėlį, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
5.
Patiekite bulvytes su padažu.