Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo vištienos (su kaulais ir oda)
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
250 gramų pievagrybių
200 mililitrų balto vyno
200 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai morkų (pjaustytų kubeliais)
100 gramų alyvuogių kalamata (be kauliukų)
1 vienetas paprikos (didesnės, pjaustytos kubeliais)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai miltų
4 skiltelės česnako
2 vienetai čiobrelių šakelių
1 šaukštelis džiovintas raudonėlis
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek makaronų (patiekimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.
2.
Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Iškelkite į kitą indą. Taip apkekite visus vištienos gabaliukus.
3.
Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius, bei peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliu ir kaitinkite 5 minutes.
4.
Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį, ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.
5.
Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad šie būtų apsemti ir leiskite virsnoti ant lengvos ugnies 1,5-2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.
6.
Patiekite su virtais makaronais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"