Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
200 gramų rikotos
2 vienetai kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
70 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2.
Viename dubenyje išsukame sviestą ir cukrų elektriniu plakikliu (plakame ~3 min), tada vieną po kito įmušame kiaušinius ir įmaišome vanilės ekstraktą bei druską. Į tešlą sudedame rikotos sūrį ir gerai išplakame. Supilame pieną, išmaišome.
3.
Į tešlą pamažu įsijojame miltus ir maišome, kol nelieka gumulėlių. Pabaigoje įmaišome citrinos žievelę.
4.
Kepimo indą ištepame sviestu. Aš kepiau stačiakampėje, stiklinėje kepimo formoje (~13 cm x 23 cm). Tešlą supilame į kepimo indą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus iš apkepo krapštukas švarus, tuomet apkepas iškepęs, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti.