Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
65 gramai miltų
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
50 gramų sviesto (minkšto)
30 gramų cukraus
25 mililitrai pieno
1/3 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
250 gramų kreminės varškės
160 gramų obuolių (užteko 1 obuolio)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų balto šokolado
10 gramų krakmolo
pagal skonį vanilės
pagal skonį cukraus
Trupiniams:
80 gramų miltų
40 gramų sviesto (šalto)
40 gramų cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir sviestu, įpilti pieną, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar šiek tiek paplakti iki vientisos masės. Supilti tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
2.
Varškę, kiaušinius, grietinėlę, vanilę, cukrų ir krakmolą išplakti, įmaišyti išlydytą šokoladą ir supilti paruoštą įdarą į torto formą. Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20 minučių.
3.
Obuolį nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinų sultimis.
4.
Sviestą, cukrų ir miltus sutrinti tarp pirštų į trupinius.
5.
Ant varškės sluoksnio sudėti obuolius, ant viršaus užbarstyti trupinius ir dar kepti 30 - 35 minutes. Likus 15 minučių iki galo, nustatyti, kad keptų tik viršus. Iškepusį pyragą palikti atvėsti formoje, po to įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.