AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
200 gramų skysto medaus (tamsus)
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų rudojo cukraus
140 mililitrų grietinėlės
100 gramų cukraus
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę. Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau). Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.
2.
Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus.
3.
Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 6 minutes. Sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės. Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!