TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šventiška silkės užkandėlė "Braškės"
Šventiška silkės užkandėlė "Braškės"

Porcijų skaičius: 18

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių (virtų su lupena, didesnių)
1 vienetas burokėlių (nedidelių)
50 gramų sviesto
50 gramų tepamo sūrelio
1 saujelė sezamo sėklų
1 saujelė petražolių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Įdarui:
200 gramų silkių filė (naudojau Viči)
1 vienetas svogūnų (nedidelių)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Su lupena virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite grūstuve. Į bulvių masę smulkia tarka įtarkuokite burokėlį ir išmaišykite. Burokėlio dėkite tik tiek, kad masei pakaktų spalvingumo, nes jeigu burokėlis bus didelis ir jį visą sutarkuotumėte, gali per daug suskystinti masę (tokiu atveju įdėkite dar bulvių).

2.
Bulvių-burokėlių masę sumaišykite su minkštu kambario temperatūros sviestu ir tepamu sūreliu. Įdėkite pagal skonį druskos ir pipirų. Padėkite į šaldytuvą pusvalandukui, kad masė sutvirtėtų.

3.
Tuo tarpu pasiruoškite įdarą - silkių file supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su kapotu svogūnu.

4.
Rankas suvilgykite trupučiu aliejaus ir iš bulvinės masės formuokite nedidelius paplotėlius. Į jų vidurį dėkite silkės įdaro, užspausite paplotėlio kraštus ir suformuokite braškę. Jos viršų pabarstykite sezamo sėklomis,

5.
Paruoštas braškes neuždengtas dėkite į šaldytuvą porai valandų, jog apdžiūtų ir sutvirtėtų.

6.
Patiekiant į kiekvieną braškę įsmeikite po petražolės šakelę.




admin · 2018-11-04 06:00 · 655 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt