Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 stiklinės raudonų pupelių (virtų)
4 stiklinės vandens (likusio nuo pupelių virimo arba sultinio)
2 vienetai pomidorų (didelių)
1 vienetas svogūnų (mažų)
2 vienetai konservuoti chipotle aitrūs pipirai (galite naudoti ir kitus konservuotus aštrius pipirus)
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio džiovintas raudonėlis
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
2.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus. Pomidorus nuplauname, sudedame ant kepimo skardos ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min, kol pomidorai suminkštėja ir apskrunda. Po to pomidorus paliekame šiek tiek atvėsti.
3.
Pupeles sudedame į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilame vandeniu, likusiu nuo pupelių virimo, arba sultiniu. Sutriname iki vientisos masės ir atidedame į šalį.
4.
Atvėsusius pomidorus supjaustome, sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 chipotle pipirais (be sėklyčių) ir sutriname iki vientisos masės. Padažą supilame į didelę keptuvę, kaitiname ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol užverda. Po to pakaitiname kelias minutes, vis pamaišome.
5.
Pupelių piure supilame į keptuvę su padažu, išmaišome, pagardiname druska, raudonėliu ir pipirais pagal skonį. Kaitiname ~10 min vis pamaišant. Sriubą patiekiame su grietinėle arba grietine, pagardiname susmulkinta šviežia kalendra ir laimo sultimis. Skanaus!!