AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas rabarbarų (sveriu be lapų)
250 gramų svogūnų
200 gramų rudojo cukraus
100 mililitrų obuolių acto (arba vyno acto)
100 mililitrų aliejaus (tyro)
2 šaukšteliai kalendros (sėklų, nebūtina)
1 šaukštelis harisa prieskonių (galima keisti aitriosios paprikos dribsniais ar milteliais)
0.5 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rabarbarus nulupu ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Svogūnus sukapoju, kalendros sėklas sutraiškau peilio šonu ant medinės lentelės.
2.
Puode įkaitinu aliejų, suberiu kalendras, kelias minutes paverdu ir sėklas išgriebiu. Suberiu svogūnus ir kaitinu juos iki lengvo pageltonavimo. Sudedu rabarbarus, cukrų, druską ir harisą, puodą dengiu dangčiu, sumažinu ugnį ir palieku virti 15 minučių. Per tiek laiko rabarbarai virsta koše, šakute dar pamaišau, kad didesni gabaliukai subyrėtų. Tuomet supilu actą, lukteliu kol padažas užverda ir išjungiu kaitrą.
3.
Dar karštą padažą supilstau į indelius, užsuku hermetiniais dangteliais. Laikau vėsioje, tamsioje patalpoje.