Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3/4 stiklinės avižinių miltų (galima sumalti dribsnius)
3/4 stiklinės pieno (augalinio ar gyvūlinio)
1/4 stiklinės avižinių dribsnių (nevirtų)
1 vienetas kiaušinių (lengvai plakto)
0.5 šaukšto aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Viename dubenyje sumaišykite miltus, avižas, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Kitame inde sumaišykite pieną, kiaušinį ir aliejų. Supikite skystus ingredientus į sausą miltų mišinį ir išmaišykte (nepermaišykite).
2.
Įmaišykite pasirinktus priedus. Mėlynių blyneliams: 1 puodelio šviežių arba šaldytų (neatšildytų) mėlynių. Bananiniams blyneliams: 1 nedidelio gerai sunokusio banano, sutrinto, žiupsnelis muškato. Obuoliniams blyneliams:1/4 puodelio smulkintų obuolių, 1 valg. š. smulkintų rešutų ir 1/4 arb. š. cinamono. Šokoladiniams blyneliams: 1/4 puodelio smulkinto šokolado ar šokolado lašelių.
3.
Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės ugnies, lengvai patepkite aliejumi (aš popierinį rankšluostį suvilgau aliejumi ir tuomet ištepu keptuvę). Kepkite nedidelius blynelius (atmatuokite 1/4 puodelio arba 60 ml). Kai blynų paviršius pasidengia nedideliais burbuliukais, apverskite ir kepkite dar minutę ar dvi. Tiekite su uogomis ir klevų sirupu.