Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
1 stiklinė miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
50 gramų kreminio sūrio ("Philadelphia" tipo)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
250 gramų vištienos krūtinėlės
200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Užpilui:
2 vienetai kiaušinių
70 mililitrų pieno
70 mililitrų grietinėlės, liesos (naudojau 15% )
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
100 gramų sūrio (pabarstymui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kreminį sūrį išplakti su kiaušiniu ir druska, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 1 valandai.
2.
Įdarui vištos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir trumpai pakepinti keptuvėje. Sudėti smulkintą svogūną, dar šiek tiek pakepinti, kol svogūnas pradės minkštėti. Išimti iš keptuvės, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir trumpai pakepinti keptuvėje. Išimti, padėti ant popierinės servetėlės ir pagardinti druska.
4.
Užpilui kiaušinius išplakti su pienu ir grietinėle, suberti smulkintus žalumynus, prieskonius.
5.
Atšalusią tešlą iškočioti, sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, padaryti kraštelius. Sudėti vištos krūtinėlę su svogūnais, ant jos - pievagrybius. Viską užpilti paruoštu užpilu ir apibarstyti sūriu.
6.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.