Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
5 šaukštai grietinės (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas alkoholio
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį medaus
pagal poreikį aguonų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Dėkite kiaušinių trynius, grietinę ir alkoholį. Išminkykite tešlą.
2.
Tešlą perkelkite ant pamiltuoto stalo ir "muškite" kočėlu apie 10 - 15 minučių. Toks "mušimas" padės tešlai tapti vientisa ir elastinga. Po kepimo taip paruošta tešla bus trapi, su daug oro burbuliukų.
3.
Tešlą iškočiokite labai plonai, pabarstant nedideliu kiekiu miltų, kad tešla nepriliptų prie stalo. Supjaustykite kvadratais.
4.
Kepkite tešlos kvardatus aliejuje iki auksinės spalvos.
5.
Iškepusius sluoksniuokite, perliedami medumi ir pabarstydami aguonų. Skanaus!