Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai obuolių
350 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vandens (šalto)
pagal poreikį uogienės (mėgstamos)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupti ir išskobti vidų, bet ne kiaurai.
2.
Į obuolį įdėti mažą šaukštelį uogienės.
3.
Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską sudėti į virtuvinį kombainą ir viską sukapoti. Išėmus tešlą suminkyti, jei tešla nelimpa į vieną gumulą, įpilkite šiek tiek šalto vandens ir minkykite, kol sulips. Tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.
4.
Iškočiokite apskritimus iš tešlos. Į jų vidurį įstatykite obuolį ir aplipinkite tešla. Lengvai apspauskite, jei norite išpjaukite lapelius iš tešlos ir pritvirtinkite obuolio viršuje.
5.
Kepkite iki 170-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min ar valandą, kol jie paruduos.