TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Nuostabus varškinės tešlos pyragas su aguonomis
Pyragas su aguonomis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
Įdarui:
350 gramų aguonų
100 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 gramų razinų
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai degtinės
2 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo (arba kondensuoto pieno)
1 šaukštelis cinamono

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui pieną užvirinkite, dėkite cukrų ir sviestą, puodą nukelkite nuo ugnies. Aguonas išmirkykite ir sumalkite. Į jas dėkite cinamoną, kiaušinį, grietinėlę, degtinę, mirkytas razinas, sumaišykite su atvėsusiu pieno ir sviesto mišiniu.

2.
Gaminkite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, jų viduryje padarykite duobutę, pilkite cukrų, druską, kiaušinius. Iš dalies miltų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Sviestą supjaustykite gabaliukais, dėkite į tešlą, sukrėskite varškę, pabarstykite miltais, pradėję nuo centro užminkykite vientisą tašlą. Jei tešla limpa, įberkite dar šiek tiek miltų.

3.
Padalykite tešlą į 5 gabaliukus: 4 vienodo dydžio ir vieną didesnį. Iš keturių iškočiokite 23 cm skersmens apskritus lakštus. Iš penkto tešlos gabaliuko iškočiokite platesnį lakštą, tieskite jį į riebalais pateptą formą ir suformuokite pyrago dugną bei kraštelį.

4.
Užtepkite ant dugno 1/4 aguonų įdaro. Ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą. Sluoksniuokite tešlą su įdaru, paskutinis sluoksnis turi būti aguonų. Viršutinį tešlos lakšą supjaustykite juostelėmis (aš dariau pyragą su visais sluoksniais, o puošimo juosteles iškočiojau iš likučių, apipjausčius apskritimus).

5.
Papuoškite pyragą juostelėmis, jas pavilgykite piene. Kepkite iki 175-200*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60-80 minučių. Man kepė apie 2 valandas. Jei pyragas ims stipriai ruduoti, pridenkite jį folija ar pergamentiniu popieriumi.




admin · 2018-11-25 18:00 · 838 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt