Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė
1 vienetas svogūnų
1 saujelė laiškinių česnakų
3 šaukštai grietinės
3 šaukštai majonezo
1 šaukštelis kario
šiek tiek svogūnų dribsnių
Marinatui:
150 mililitrų vandens
100 mililitrų cukraus
50 mililitrų acto 9%
1 vienetas svogūnų
5 vienetai gvazdikėlių
5 vienetai kvapiųjų pipirų
1 vienetas lauro lapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Marinatą virkite, kol ištirps cukrus. Tuomet suberkite plonai plunksnelėmis supjaustytą svogūną ir iškart nukelkite puodą nuo ugnies. Atvėsinkite.
2.
Supjaustytas 1 - 1.5 cm. gabaliukais silkes sudėkite į atvėsusį marinatą ir palikite parai laiko šaltai pasimarinuoti.
3.
Po paros smulkiai supjaustykite svogūną ir jį pakepkite aliejuje, kol pradės gelsti. Įberkite kario ir atvėsinkite.
4.
Į indą sudėkite grietinę, majonezą, kepintus svogūnus, bei smulkiai supjaustytą laiškinį česnaką. Viską gerai išmaišykite. Išrinkite silkės gabaliukus iš marinato ir sudėję juos į kario padažą atsargiai išmaišykite. Ant viršaus užberkite truputį laiškinio česnako ir svogūnų dribsnių.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"