Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai vaflių lakštų (storų)
200 gramų razinų
100 gramų žemės riešutų (be luobelių)
100 gramų džiovintų slyvų
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
šiek tiek vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Razinas ir slyvas pusvalandžiui užmerkiu šiltame vandenyje. Joms mirkstant, įkaitinu keptuvę ir joje apskrudinu žemės riešutus, jie turi patamsėti, bet jokiu būdu ne pajuoduoti. Iš spintelės traukiu virtuvinį kombainą, dedu S formos peilius smulkinimui, į indą suberiu apkeptus riešutus ir juos pasmulkinu. Ne iki miltų, tiesiog stambesniais gabaliukais. Riešutus suberiu į gilesnį indą ir tais pačiais smulkinimo peiliais sumalu iš vandens išgriebtus džiovintus vaisius. Turėtų gautis tiršto džemo konsistencija, jei masė per kieta – įpilu truputį vandens, kuriame mirko vaisiai. Gautą masę sudedu į indą su riešutais ir viską kruopščiai sumaišau.
2.
Darbo stalą iškloju maistine plėvele, per vidurį dedu vieną vaflių lakštą, ant jo – pusę vaisių masės, ją peiliu tolygiai paskirstau po visą paviršių, vėl vaflį, vaisius ir vėl vaflį. Gaminį apsuku plėvele ir bent kelioms valandoms dedu į šaldytuvą, ant viršaus galima uždėti pjaustymo lentelę ir nedidelį svorį.
3.
Šokoladą su sviestu išlydau metaliniame indelyje orkaitėje, įjungus 70 - 80 C. Maistinę plėvelę nuimu nuo gaminio viršaus ir šonų ir konditeriniu teptuku sutepu šokoladą, stengiantis nepalikti jokių tarpų. “Saldainį“ vėl dedu į šaldytuvą ir jau po valandos-kitos galima ragauti.
4.
Laukti gardumynų sunku, bet kartais labai verta. Šis saldainis irgi prašo ilgesnio pabuvimo šaldytuve. Prieš tiekiant supjaustau nedideliais gabaliukais. Laikau šaldytuve. Beje, formuoti galima ant pusės vaflio lakšto, tuomet įdaras bus storesnis.