TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šventiškai lietuviškas vanilinis - šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tamsiai tešlai:
225 mililitrai raugintų pasukų
195 gramai miltų
190 gramų rudojo cukraus
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
60 gramų kakavos (geros kokybės)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio jūros druskos (smulkios)
Šviesiai tešlai:
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
50 gramų maltų migdolų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
75 gramai juodojo šokolado (ne mažiau kaip 60% kakavos)
50 gramų sviesto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 165C. Sviestu ištepkite ir šiek tiek kakavos milteliais pabarstykite pailgą pyrago formą.

2.
Tamsiai tešlai dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.

3.
Kitame dubenyje, elektriniu plaktuvu keletą minučių plakite sviestą, kol šis pabals ir taps purus. Suberkite cukrų ir dar plakite apie 3 min. Įmuškite kiaušinį ir išpalkite. Supilkite pasukas ir gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį į tešlą ir išmaišyikite. Stenkitės nepermaišyti tešlos.

4.
Supilkite tešlą į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 50 - 60 min. ar kol įsmeigus medinį smeigtuką į pyrago centrą ištrauksite jį švarų. Palikite pyragą pravėsti kepimo formoje 10 - 15 min. Po to išimkite iš kepimo formos ir galutinai atvėsinkite.

5.
Šis keksas jau pagamintas ir yra labai skanus. Galite jau juo mėgautis. Bet jei bandysite kepti tokį įkeptą keksą kekse, kaip aš kepiau, tuomet supjaustykite jį riekėmis. Iš kiekvienos riekės išpjaukite norimą formą. Tam galite naudoti sausainių formeles. Aš Gediminaičių Stulpus pjausčiau iš kartono pasigaminusi trafaretą. Taigi iš visų kekso riekių išpjaukite vienodas figūras.

6.
Šviesiai tešlai dubenyje sumaišyikite miltus, kepimo miltelius, druską ir maltus migdolus.

7.
Kitame dubenyje išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius kas kartą gerai išmaišydami. Įmaišyikite vanilės ekstraktą. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.

8.
Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Sviestu ištepkite ir šiek tiek miltais pabarstykite pailgą pyrago formą. Į pasiruoštą kepimo formą įdėkite didelį šaukštą tešlos ir paskirstykite ją ant dugno. Ant tešlos, lygia eile išdėliokite iš šokoladinio kekso išpjautas figūras. Atsargiai, stengdamiesi neišvartyti šokoladinio kekso figūrų, sudėkite vanilinio kekso tešlą ant viršaus.

9.
Kepkite 50 - 60 min. ar kol įsmeigus medinį smeigtuką į pyrago centrą ištrauksite jį švarų. Palikite pyragą kepimo formoje atvėsti 10 - 15 min. Po to išimkite iš kepimo formos ir galutinai atvėsinkite.

10.
Glajui šokoladą sukapokite smulkiais gabalėliais, sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir viską sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitindami ant labai mažos kaitros išlydykite šokoladą su sviestu ir gerai išmaišyikite, kol taps vientisa. Palikite glaistą atvėsti iki kambario temperatūros ir po to juo apliekite pyragą.




admin · 2018-12-03 18:00 · 730 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt