Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
3 vienetai kiaušinių
10 vienetų pievagrybių
80 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto, fermentinio)
2 šaukšteliai majonezo
pagal skonį džiovintas raudonėlis
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų kajeno pipirų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai. Išeis 4 kepsneliai, kuriuos iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais raudonėliais, kajeno pipirais ir druska.
2.
Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą - supilkite džiūvėsėlius. Imkite kepsnelį, merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą merkite į kiaušinio plakinį ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.
3.
Dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir ant kiekvieno uždėkite po 0,5 arbatinio šaukštelio majonezo. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol įsmeigus peiliu į krūtinėlę iš jos bėgs skaidrios sultys.
4.
Kol kepa vištiena, pasiruoškite mėgstamą garnyrą ir patiekite su iškeptais vištienos kepsneliais.