Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų smidrų
350 gramų arborio ryžių
1 litras sultinio
200 mililitrų balto vyno
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
80 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
80 gramų šoninė (pjaustytos labai plonomis riekelėmis)
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Mažgaug 150-200 g. smidrų supjaustyti 2 sm ilgio riekelėmis. Nepamiršti nupjauti visų smidrų galų, kurie yra sumedėję. Pjauti ties ta vieta, kurią peilis nupjauna jau be didelės jėgos.
2.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną. Kepti ant mažos ugnies apie 5 minutes. Dėti kapotą česnaką ir supilti sausus ryžius. Viską pakepinti dar kelias minutes, kol ryžiai taps truputi permatomi. Supilti vyną, o kai šį ryžiai sugers pilti samtį karšto sultinio, įdėti žiupsnelį bazilikų. Kai keptuvėje nebeliks skysčio, pilti dar vieną samtį sultinio. Po maždaug 10 minučių nuo gaminimo pradžios, kartu sudėti ir gana stambiai pjaustytus pomidorus ir pjaustytus smidrus. Kai risottas vėl išsausės pilti dar samtį karšto sultinio. Tokį veiksmą kartoti, kol nebeliks sultinio ir ryžiai bus beveik išvirę. Tai turėtų užtrukti apie 20 minučių. Kai risottas išverda, įmaišyti į jį 60 g. smulkiai tarkuoto džiugo sūrio. Jei trūksta – įdėti druskos.
3.
Kol risottas burbuliuoja, likusius smidrus dėti į verdantį vandenį 3–4 minutėms. Ištraukus, iškarto sudėti į labai šaltą vandenį, kad greit atvėstų ir nemakeistų spalvos. Kiekvieną smidrą apsukti viena juostele šoninės ir apkepinti karštoje keptuvėje, kol šoninė apskrus. Apibarstyti šviežiai maltais pipirais.
4.
Rissotą dėti į gilesnes lėkštes, apiberti likusiu sūriu ir šalia dėti po kelis smidrus su šonine.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje