Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų pieno (naudojau 3,5%)
2 vienetai citrinos žievelės (ilgesnių juostelių)
50 mililitrų vandens
3 šaukštai cukraus
20 gramų želatinos
pagal poreikį braškių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Išbrinkinkite vandenyje želatiną. Želatiną ištirpinti garų vonelėje, neužvirinkite! Palikite atvėsti.
2.
Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir įdėkite citrinos juostelės. Kaitinkite iki užkaitinimo, vis pamaišant.
3.
Puodą nukelkite nuo ugnies, išimkite citriną ir supilkite ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite.
4.
Supilkite į indelius ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Vėliau dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
5.
Patiekite su braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.