Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų lašišos filė
1 vienetas citrinų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
1/4 šaukštelio provanso žolelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Iešmelius pamerkti į vandenį, kol ruošite lašišą, išmirkę iešmeliai mažiau svils.
2.
Nuo lašišos filė nuimti odą, supjaustyti stambiais kubeliais.
3.
Į indelį įspausti česnaką, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti geltonos žievelės dalies, berti druską, pipirus, žoleles, pilti aliejų. Išmaišyti. Sudėti lašišos kubelius, išmaišyti, kad gabalėliai tolygiai pasidengtų marinatu. Palikti marinuotis apie valandą, bet jei neturite laiko, galima kepti ir iš karto.
4.
Lašišos kubelius mauti ant iešmelių, dėti į kepimo formą taip, kad į kraštus remtųsi tik iešmelių galai, o lašišos gabalėliai "kabėtų" ore. Aš tam naudoju stiklinę kepimo formą, jei neturite tinkamo dydžio formos, galima suglamžyti folijos gabalą į volelį, ir naudoti kaip atramą iešmeliams, ar dėti ant grotelių.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4 - 5 minutes, apsukti, kepti dar 4 - 5 minutes. Kepti galima ir keptuvėje, geriausia grilio. Tiekiame su ryžiais, tinka pabarstyti šviežiais žalumynais.