Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (šalto)
90 mililitrų nealkoholinio alaus
50 gramų kietojo sūrio
pagal skonį druskos
Viršui:
2 vienetai kiaušinių (mažų ar 1 didelio)
1 sauja kmynų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišyti su druska, įtarkuoti šaltą sviestą ir pamaišyti, pamaigyti pirštais, kad sviestas apliptų miltais ir susiformuotų trupinukai.
2.
Berti sūrį, pilti alų ir greitai perminkyti, kol sviestas neištirpo. Jei tešla labai lipni, galima berti dar šiek tiek miltų. Suformuoti tešlos "kamuolį" ir dėti į šaldytuvą ~40 minučių.
3.
Tešlos rutulį padalinti į 4 dalis (kad būtų patogiau formuoti sausainius), kiekvieną kočioti į stačiakampį.
4.
Kiaušinius lengvai paplakti (nesmarkiai, tik kad neliktų trynio gabaliukų) ir plakiniu aptepti tešlą, pabarstyti kmynais. Jeigu mėgstate sūriau, galima dar pabarstyti trupučiu rupios arba jūros druskos. Tešlą supjaustyti norimo dydžio juostelėmis.
5.
Išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 10 minučių, kol paruduos.
6.
Iškepusius sausainukus palikti pravėsti, o tada skanauti.