Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
100 mililitrų aliejaus (arba tirpintas sviestas)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2.
Beriame miltus, kepimo miltelius ir pilame aliejų. Viską gerai išmaišome.
3.
Nulupame obuolius, supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Obuolius sumaišome su cinamonu ir beriame į tešlą. Viską išmaišome ir pilame į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą) kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm, bet tinka ir kitokia).
5.
Kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes, iki kol viršus gražiai paruduoja, o į pyrago vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jis būna neapsivėlęs tešla.