Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių trynių (vidutinio dydžio)
140 gramų sviesto
1 šaukštas citrinų sulčių
0.5 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Prikaistuve, vis pamaišant, ištirpinkite sviestą, bet neleiskite jam užvirti.
2.
Pasiruoškite blenderį ir indą, kuriame ruošite padažą. Reikėtų, kad indas būtų tik truputį platesnis už blenderio galvą. Į jį sudėkite kiaušinių trynius, citrinų sultis ir druską. Trinkite kelioliką sekundžių, kol masė pašviesės.
3.
Toliau trindami palengva pilkite karštą sviestą, kol supilsite visą. Supylę patrinkite dar keletą sekundžių, kol masė susijungs į vientisą. Jeigu padažas atrodo per tirštas, įpilkite šlakelį vandens ir šiek tiek patrinkite blenderiu, kad ingredientai susijungtų.
4.
Paragaukite padažo, jei trūksta rūgštumo, sūrumo ar aštrumo, atitinkamai pagardinkite citrina, druska ar pipirais.
5.
Aš šį padažą dažniausiai tiekiu su Benedikto kiaušiniais, bet jis puikiai tinka ir prie lašišos ar kitos žuvies kepsnio, ant orkaitėje keptų daržovių, prie mėsos kukuliukų ar kur tik sugalvosite.