Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų varškės
150 gramų morkų (smulkiai tarkuotų)
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
2 šaukštai cukraus (arba medaus)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tarkuotas morkas užpilti ~3 v.š. vandens, dėti į mikrobangų krosnelę ir pakaitinti ~2-3 minutes arba pakaitinti keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Palikti pravėsti.
2.
Į didesnį dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską permaišyti.
3.
Į kitą dubenį krėsti per sietelį pertrintą varškę, mušti kiaušinius, berti cukrų, pilti pieną ir aliejų, gerai išmaišyti. Tada sukrėsti morkas, išmaišyti. Galiausiai suberti miltų mišinį ir dar kart viską gerai išmaišyti (jei manote, kad miltų mažoka, drąsiai galima pridėti dar apie pora šaukštų, na, bet man neprireikė).
4.
Į keptuvę pilti ~2 v.š. aliejaus, įkaitinti ir ant nedidelės kaitros kepti nedidelius blynukus (po 1 nekaupiną v.š.). Vartyti atsargiai, nes begalo minkštučiai (man apversti geriausiai pavyksta su dvejomis šakutėmis). SKANAUS!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.