Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų cukraus pudros
200 gramų miltų
2 vienetai apelsinų
3 šaukštai abrikosų džemo (ar marmelado)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2.
Sviestą sudedame į dubenį, išplakame elektriniu plakikliu, suberiame cukraus pudrą ir išplakame iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
3.
Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltus įsijojame į tešlą ir išplakame.
4.
Nutarkuojame abiejų apelsinų žieveles ir šaukštu įmaišome į tešlą.
5.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais.
6.
Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir pašauname į orkaitę. Kepame 35-45 min. Ar keksas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Keksą kepiau pailgoje kepimo formoje aukštais kraštais.
7.
Kai keksas iškepa, atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ataušti ant grotelių.
8.
Mikrobangėje pašildome abrikosų džemą, kad suskystėtų ir aptepame atvėsusio kekso paviršių. Keksą galite papuošti apelsino griežinėliais. Skanaus!