Porcijų skaičius: 1
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas šparaginių pupelių
1 litras pomidorų padažo
0.5 kilogramo morkų
0.5 kilogramo svogūnų
2 vienetai saldžiosios paprikos
100 mililitrų aliejaus
100 mililitrų acto 9%
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
5 skiltelės česnako
šiek tiek pipirų
šiek tiek maltų lauro lapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuplaukite šparagines pupeles, nupjaustykite galiukus, supjaustykite pupeles gabaliukais. Juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10-15 min., kol pupelės suminkštės, bet nepervirs. Nukoškite (galite dar pamerkti į šaltą vandenį, tada pupelės bus standesnės).
2.
Storadugniame puode aliejuje pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus iki bus gražiai auksinės spalvos. Sudėkite tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, kapotą česnaką ir dar truputį patroškinkite iki daržovės suminkštės.
3.
Tada sudėkite šparagines pupeles, supilkite pomidorų padažą, actą, cukrų, druską, prieskonius ir viską troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15 min.
4.
Karštą mišrainę sudėkite į iškaitintus sterilius stiklainius ir užsukite švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apverskite, apklokite šilta kaldra ir palikite taip bent kelioms valandoms (galima per naktį), jog pamažu atvėstų. O tada galite nešti į rūsį ar sandėliuką.