AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 kilogramai obuolių
2 kilogramai cukraus
4 vienetai apelsinų
100 gramų imbiero
4 šaukštai aguonų
1 šaukštas cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai nulupu, išpjaunu graužtukus ir nedideliais gabaliukais supjaustau 4 kg obuolių. Juos dedu į didelį puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis 20 min.
2.
Per tą laiką virtuvinio kombaino pagalba sutarkuoju 4 didesnius apelsinus. Kaip jau esu rašiusi, prieš vartojant apelsinų žievę, juos rekomenduojama 15 min. palaikyti sodos tirpale.
3.
Apvirusius obuolius blenderiu sutrinu iki vienalytės masės, tuomet į puodą sudedu apelsinų tarkius, permaišau ir vėl uždengus dangtį palieku ant mažiausios ugnies 1 h. Praėjus skirtam laikui, į puodą dedu 2 kg balto cukraus, 4 v. š. aguonų, 100 - 150 g smulkiai tarkuotos imbiero šaknies, 1 v. š. cinamono. Dabar nuo puodo jau nebesitraukiu, lėtai maišydama kaitinu dar apie 20 min.
4.
Karštą obuolienę sudedu į nedidelius stiklainius, užsuku ir palieku atvėsti apverstus aukštyn kojom ant virtuvinio rankšluostuko.