TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Vasariškas varškės pyragas su abrikosais (arba slyvomis)
Varškės pyragas su abrikosais slyvomis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų miltų
180 gramų sviesto (šalto)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
700 gramų varškės 9%
8 vienetai abrikosų
200 gramų grietinės (riebios)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišyti su druska ir cukraus pudra. Įtarkuoti sviestą ir sutrinti pirštais iki stambių trupinių. Supilti vandenį, dar kartą pamaigyti pirštais ir suklijuoti į vieną rutulį.

2.
Apvalią 24 cm skersmens kepimo formą nusegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi ir joje rankomis formuoti pyrago pagrindą, paskirstyti tešlą ant formos dugno ir sienelių, suformuojant maždaug 4-5 cm kraštelius.

3.
Pagrindą kepti iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę, 10 minučių, kad sutvirtėtų. Palikti atvėsti.

4.
Varškę, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinti elektriniu trintuvu. Po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Berti persijotą krakmolą, permaišyti. Varškės įdarą supilti ant pravėsusios tešlos.

5.
Abrikosus nuplauti, gerai nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus, dar kartą perpjauti perpus. Sudėti į varškės masę. Formą kelis kartus švelniai patapšnoti ant stalviršio, kad iš kremo išeitų oro burbuliukai.

6.
Sumažinti orkaitės kaitrą iki 160 C laipsnių ir dėkite kepti apie 1 valandą. Iškepusį pirmiausia palikti atvėsti formoje. Tuomet iš formos išimti ir palikti visiškai atvėsti, galima atšaldyti šaldytuve.




admin · 2019-01-09 09:00 · 726 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt