Porcijų skaičius: 1
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 kilogramai kopūstų
1 kilogramas morkų
200 mililitrų acto 9% (arba 300 ml obuolių acto)
200 mililitrų aliejaus
150 gramų cukraus
3 šaukštai druskos
1 galva česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek kmynų (galima ir nedėti)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstus smulkiai supjaustau arba sutarkuoju specialia tarka. Morkas sutarkuoju burokine tarka arba šiaudeliais. Dideliame dubenyje sumaišau kopūstus, morkas, kapotą česnaką, aliejų, cukrų, druską ir actą. Įberiu šiek tiek kmynų ir kvapniųjų pipirų. Palieku pastovėti daugmaž parą laiko, vis kas keletą valandų pamaišydama.
2.
Tada mišrainę sudedu standžiai spausdama, kad neliktų oro tarpelių, į švarius stiklainius ir užsuku sandariais dangteliais. Aš laikau rūsyje, bet jis tikrai vėsus ir mišrainė ten puikiai išsilaiko kelis mėnesius, bet jeigu jūsų rūsys šiltesnis, geriau laikykite šaldytuve arba stiklainius su mišraine pasterizuokite (20-30 minučių, priklausomai nuo stiklainių dydžio).