Porcijų skaičius: 3
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį grybų (kiek tilps 3 vnt. 0.7 litro stiklainiuose)
1 litras vandens
2 šaukštai druskos
2 šaukštai acto
1 šaukštas cukraus
2 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
2 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grybus išvalyti ir virti apie pusvalandį, nugraibstant putas. Grybus perkošti.
2.
Puode išvirti marinatą: vandenį kaitinti su cukrumi, druska, česnaku, lauro lapais ir pipirais. Kaitinti, kol ištirps cukrus ir druska. Sudėti grybus, kaitinti, kol užvirs ir pavirti apie 5 minutes. Supilti actą, dar kartą užvirinti.
3.
Grybus su marinatu išpilstyti į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukti steriliais dengteliais. Apversti stiklainius dangteliais žemyn, užkloti stora antklode ir leisti atvėsti.