TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Vyšnių padažas žiemai - idealus prie mėsos
Vyšnių padažas žiemai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų vyšnių (be kauliukų)
150 gramų cukraus
80 mililitrų obuolių acto (arba balzamiko acto arba arba 50 ml paprasto acto)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis garstyčių miltelių
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į storadugnį puodą beriu vyšnias, smulkiai kapotą svogūną ir cukrų (jeigu norite vientisesnio padažo, dalį vyšnių galite sutrinti elektriniu trintuvu, nors man patinka, kai padaže jaučiasi vyšnių uogos).

2.
Užvirinu ir maišydama pakaitinu ant nedidelės ugnies apie pusvalandį, kol svogūnai tampa permatomi, o masė - šiek tiek sutirštėja.

3.
Suberiu garstyčias, gvazdikėlius, cinamoną, pipirus, druską ir obuolių actą, o tada užvirinu ir dar kelias minutes maišydama pakaitinu. Paragauju, ar patinka skonis. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar rūgštelės, įdedu dar druskos arba įpilu šiek tiek obuolių acto.

4.
Karštą padažą išpilstau į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (kaldra, pledukais) ir palieku visiškai atvėsti.

5.
Aš laikau vėsiame rūsyje, bet sandėliuke irgi turėtų gerai laikytis. Iš šio kiekio pagaminsite apie 400 ml padažo.




admin · 2019-01-11 21:00 · 834 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt