TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Morengų vainikas su maskarponės kremu
Morengų vainikas pavlova su maskarpone


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Morengui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
300 gramų cukraus pudros
1.5 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek vanilės esencijos (naudojau anyžių, tinka ir kitokia mėgstama)
Papuošimui:
2 saujos lifolizuotų gervuogių (naudojau Supergarden)
2 saujos lifolizuotų spanguolių (naudojau Supergarden)
1 sauja lifolizuotų vyšnių granulių (naudojau Supergarden)
2 šaukštai lifolizuotų dumplainių miltelių (naudojau Supergarden)
2 vienetai rozmarinų šakelių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame morengą: įkaitiname orkaitę iki 170 C temperatūros.

2.
Baltymus plakame 4 min švariame inde, kol virs minštom tampriom putom. Dedame cukraus pudrą: šaukštas cukraus – išplakam, šaukštas cukraus – išplakam.. Kai cukrus pasibaigs, plakame dar 3 minutes, tada įpilame actą, krakmolą ir dar papildomai minutę plakam. Masė bus standi ir leisis formuojama.

3.
Ant sviestinio popieriaus nusipaišykite ±25cm skersmens apskritimą – lai tai būna jūsų morengų vainiko kontūras. Apverčiame popierių, dedame ant kepimo skardos, imame didelį šaukštą (arba sukrėskite į konditerinį maišą) ir formuojame mūsų Pavlovą.

4.
Pašauname Pavlovą į orkaitę ir sumažinam kaitrą iki 140 C. Kepame 1 val 30 min. Išjungiame orkaitę ir paliekame visiškai atvėsti joje morengus. Geriausia per naktį. Atsargiai nuplešiame kepimo popierių ir dedame ant padėklo ar didelės lėkštės.

5.
Gaminame kremą: kremui skirtus ingredientus suplakame iki lengvai formuojamų sunkių putėsių. Jeigu norisi rūgščiau – išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. O masės klampumą reguliuokite grietinėlės pagalba. Kremą tepkite šaukštu arba naudokite konditerinį švirkštą.

6.
Dekoruojame: beriame dumplainio miltelius aplinkui vainiką. Susikarpome rozmariną į 3-4 cm ilgio vienodas šakeles. Susmaigstome vienodais atstumais aplinkui Pavlovą. Aplinkui formuojame kupstelius iš liofilizuotų vyšnių gabaliukų, spanguolių ir gervuogių.


Patarimai:

Teko pasikonsultuoti darbe su maisto technologėm, kodėl mano kepinys ne visiškai baltutėlis. Pasirodo, reikia įpilti daugiau citrinos sulčių, kurios išspręs šią problemą. Nors man gražu, kai jis ne sniego, o kremo spalvos.


Dėl dekoro - paleiskite fantaziją! Naudokite pabarstukus, šviežius ar liofilizuotus vaisus, uogas, žiedlapius. Aš naudojau Supergarden liofilizuotas gervuoges, spanguoles, vyšnių granules, dumplainio miltelius ir šviežias rozmarino šakeles. Bet tikrai galite varijuoti produktais.




admin · 2019-01-15 12:00 · 765 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt