Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 900 gramų bulvių (virtų)
110 gramų krakmolo
1 vienetas kiaušinių
Įdarui:
160 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
Antram įdarui:
400 gramų jautienos faršo
60 gramų svogūnų
30 gramų sultinio
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtos bulvės nulupamos, sutrinamos, įmušami kiaušiniai, įdedama krakmolo, druskos ir viskas sumaišoma.
2.
Varškės įdaras: varškė pertrinama. Pridedama kiaušinių, druskos ir išmaišoma.
3.
Mėsos įdaras: mėsa ištroškinama, sumalama, dedama pakepintų svogūnų, druskos, pipirų, sultinio, kuriame troškinosi mėsa, ir sumaišoma.
4.
Iš bulvių masės daromi paplotėliai, ant jų vidurio dedamas varškės arba mėsos įdaras ir formuojami cepelinai.
5.
Kad cepelinai neiširtų, papildomai galite ištirpinti šaukštą krakmolo šaltame vandenyje ir pilti į puodą, kuriam virsite cepelinus. Paruošti cepelinai dedami į verdantį, pasūdytą vandenį ir verdami apie 5 minutes.