Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
400 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos
2 šaukštai pieno
Įdarui:
4 vienetai obuolių (rūgštesnių)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
Varškės kremui:
180 gramų varškės
4 šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis citrinos žievelės
Užpilui:
4 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlą atšildykite pagal pakuotės instrukcijas.
2.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite obuolius plonom skiltelėm. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, kepkite su juo obuolius drauge su cukrumi, cinamonu ir muskatu. Kepkite apie 10 min., kol obuoliai suminštės.
3.
Kol obuoliai kepa, varškę ištrinkite su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įmaišykite miltus ir citrinos žievę.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 200° C.
5.
Tešlą iškočiokite į vieną pailgą lakštą, jo centre tolygiai paskirstykite varškės įdarą, ant viršaus išdėliokite keptus obuolius, šonus supjaustykite vienodo storio juostelėmis. Po vieną juostelę iš kiekvienos pusės susiauskite jas į centrą taip, kad gautųsi šauni pynė. Paviršių patepkite pienu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 22-25 minutes, kol išsipūs ir paviršius paruduos.
6.
Išimkite iš orkaitės leiskite gerai atvėsti. Užpilui sumaišykite miltinį cukrų su citrinos sultimis ir užvarvinkite ant atvėsusios pynės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"