AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai agurkų
šiek tiek prieskonių marinavimui mišinio
Marinatui:
1 litras vandens
4 šaukštai citrinų sulčių (arba 1 šaukštelio citrinos rūgšties)
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Agurkus nuplikau verdančiu vandeniu ir sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius.
2.
Iš marinatui skirtų ingredientų išverdu marinatą: vandenį, cukrą ir druską supilu į puodą ir maišydama kaitinu, kol cukrus ir druska ištirpsta, tada supilu citrinos sultis ir dar pakaitinu iki marinatas užverda.
3.
Į kiekvieną stiklainį su agurkais dedu prieskonių konservavimui (puslitriniam - po pusę šaukšto prieskonių, litriniam - po šaukštą), užpilu verdančiu marinatu iki viršaus ir užsuku sandariais, verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, labai šiltai apkloju ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.