Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos ketvirčių
Tešlai:
450 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
Marinatui:
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek česnako
šiek tiek čiobrelių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame telšą: įdėkite sviestą, druską ir miltus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki duonos trupinių konsistencijos. Įdėkite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maisto plėvelę ir įdėkite ne mažiau nei 30 minučių į šaldytuvą.
2.
Užmarinuokite vištieną su prieskoniais - tiesiog įtrinkite ketvirčius prieskoniais, pagal skonį.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu.
4.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 4 dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio iškočiokite vieną tešlos dalį į apskritimą ir suvyniokite į jį vištienos ketvirtį (kraštus būtinai sujunkite). Pakartokite su likusia tešlą ir vištiena. Sudėkite suvyniotą į tešlą vištieną į kepimo skardą, patepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę.
5.
Kepkite 1 valandą. Jei tešla pradės per greitai skrusti - uždenkite vištieną folija ir kepkite toliau. Skanaus!
6.
Skanu su obuolių čiatniu, jo receptą rasite čia .