TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kimchi - korėjietiškai rauginti kopūstai
Kimči korėjitiški kopūstai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas pekino kopūstų (apie 1 kg)
400 mililitrų vandens
1 vienetas morkų (didelės)
100 gramų druskos
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 pundelis svogūnų laiškų
4 skiltelės česnako
30 gramų imbiero
2 šaukštai miltų
2 šaukštai aitriosios paprikos miltelių
2 šaukštai žuvies padažo

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pekino kopūsto apačią (pagrindą) įpjauti pusiau ir atskirti (ne pjauti, o atsargiai plėšti) kopūstą išilgai. Kiekvienos pusės apačią įpjauti dar pusiau, dar kartą perplėšti - turėsite iš viso 4 ilgas kopūsto dalis.

2.
Kelioms sekundėms panardinti į šaltą vandenį, praplauti, išimti ir kiekvieną lapą (nenuplėšiant) gausiai barstyti druska. Lapus šiek tiek paspausti, kad suminkštėtų ir geriau sugertų druską.

3.
Sudėti į indą ir kas pusvalandį vis apversti, kad tolygiai pasiskirstytų druska, iš viso 3 kartus (druskoje bus iš viso 2 valandas). Susidarys nemažai skysčio - taip ir turi būti.

4.
Šaltame vandenyje (400 ml) išmaišyti miltus. Kaitinti, kol užvirs. Maišyti, ir kaitinti dar kelias minutes, kol ims tirštėti. Palikti atvėsti.

5.
Morką supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūnų laiškus ir svogūną smulkiai sukapoti.

6.
Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuoti arba sutrinti. Išmaišyti su svogūnų laiškais, svogūnu ir morkomis. Užpilti atvėsusį vandenį su miltais, dėti maltą aitriąją papriką, pilti žuvies padažą ir išmaišyti.

7.
Kopūstą perplauti po šaltu vandeniu. Tarp lapų paskirstyti ir įtrinti pasiruoštą masę.

8.
Kopūstus standžiai sudėti į didelį (aš naudoju 5 litrų talpos) stiklainį, paspaudžiant, kad būtų kuo mažiau oro tarpų. Uždaryti guminiu dangteliu (jis išleidžia šiek tiek oro) ir palikti kambario temperatūroje įrūgti 1.5 - 2 dienas. Kiekvieną dieną pradaryti ir išleisti susidariusias dujas.

9.
Rūgstant Kimchi išskirs daugiau skysčio, jame turėtų būti ir paniręs kopūstas, jei reikia, šiek tiek paspausti. Kai Kimchi įrūgs (po 2 dienų), indą perkelti į šaldytuvą. Skanaus!


Patarimai:

Kimchi galima ragauti ir ką tik paruoštą - bus traškesnis, puikiai tiks vienas ar prie ryžių.




admin · 2019-01-23 00:00 · 792 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt