AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių (nuluptų ir supjastytų kubeliais)
700 gramų svogūnų
200 gramų cukraus
100 mililitrų aliejaus
5 šaukštai obuolių acto (arba 3 šaukštai paprasto)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius sudėkite į dubenį ir užpilkite cukrumi. Palikite trims-keturioms valandoms pastovėti, kad atsirastų sulčių.
2.
Storadugniame puode, ant lengvos ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Neskubėdami juos kepkite vis pamaišydami, iki svogūnai bus gražiai auksinės spalvos ir po truputį ims karamelizuotis.
3.
Tada į puodą suberkite obuolius su išsiskyrusiomis sultimis, įberkite truputį druskos ir virkite viską ant nedidelės ugnies, vis atsargiai pamaišydami apie 20-30 minučių, iki padažas bus iki norimos kosistencijos. Skirtingų rūšių obuoliai būna skirtingo vandeningumo, tad ir tikslus laikas gali skirtis. Maišykite atsargiai, kad obuoliai visiškai nesukristų, šiam padažui labai tinka obuolių gabaliukai.
4.
Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos suberkite prieskonius, supilkite actą, paragaukite, ar nieko netrūksta. Jeigu norisi, galite dar pagal skonį pagardinti druska ar įdėti pipirų (beje, čia labai tinka ir žiupsnelis aitriosios paprikos). Viską užvirinkite ir pavirkite apie 2-3 minutes.
5.
Karštą masę sukrėskite į iškaitintus stiklainius, spusteldami šaukštu, kad neliktų oro tarpelių. Palikite daugmaž 1 cm nuo stiklainių viršaus tuščią. Stiklainius užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
6.
Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apklokite šiltomis pūkinėmis kaldromis ir palikite visiškai atvėsti.