TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lengvas ir gaivus jogurtinio kremo tortas su vaisiais
Jogurtinis tortas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
2 šaukštai vandens (šilto)
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
425 mililitrai konservuotų vaisių (netinka ananasai)
400 mililitrų grietinėlės
300 mililitrų jogurto (naudojau persikinį)
3 šaukštai cukraus
20 gramų želatinos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2 - 3 minutes, kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau apvalią 20 cm skersmens).

2.
Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.

3.
Kremui želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į kambario temperatūros jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sutraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.

4.
Surenkame tortą: dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu.

5.
Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!




admin · 2019-01-25 09:00 · 729 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt