Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
0.5 skardinės kondensuoto pieno, saldinto
1 stiklinė kvietinių miltų (su kaupu)
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas acto
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis cinamono
Įdarui:
3 vienetai rabarbarų
Pabarstymui:
šiek tiek avižinių dribsnių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius, kondensuotą pieną, cukrų, miltus ir cinamoną plaku nedideliu greičiu, kol produktai pilnai susimaišo ir rudasis cukrus ištirpsta.
2.
2-3 stambesnius rabarbarų kotus nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais, juos įmaišau į tešlą. Valgomąjame šaukšte actu nugesinu 1 a. š. be kaupo sodos. Naudoju tik susidariusias putas, sodos miltelių į tešlą nededu. Jas atsargiai įmaišau į tešlą.
3.
Silikoninę formą iškloju popierinėmis formelėmis ir tešlą šaukštu tolygiai paskirstau jose. Kiekvieną keksiuką pabarstau avižiniais dribsniais/kukurūzų dribsniais/kokosų išspaudomis arba kokosų drožlėmis.
4.
Keksiukus kepu apie 45 min. 180 C kepimo režimu iš viršaus ir iš apačios. Tiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.