Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
250 gramų sviesto (minkšto)
250 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
100 gramų juodojo šokolado (kapoto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
500 gramų vyšnių
šiek tiek sviesto (formai patepti)
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (formai pabarstyti)
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnias nuplaunam, nusausinam, išimam kauliukus.
2.
Minkštą sviestą išplakam su cukrum iki purumo. Suberiam druską ir po vieną įplakam kiaušinius.
3.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir persijojam. Į kiaušinių-sviesto-cukraus masę dalimis įmaišom miltų ir kepimo miltelių mišinį, pieną. Pabaigoje į tešlą įmaišom kapotą šokoladą.
4.
Didesnę apvalią kekso formą arba 2 mažesnes pailgas formeles ištepam sviestu ir pabarstom džiūvėsėliais. Dedame trečdalį tešlos, paskirstom, sudėliojam pusę vyšnių, dedam kitą pusę likusios tešlos, išdėliojam likusias vyšnias, ant viršaus - likusią tešlą, išlyginam.
5.
Keksą kepam iki 200 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 60 - 65 minutes. Ar iškepęs, patikrinam mediniu pagaliuku. Jei viršus pradėtų stipriai ruduot, pridenkite kepimo popieriumi. Iškepusį keksą 10 minučių palaikom formoje, tada išimam ir atvėsinam. Atvėsusį apibarstom cukraus pudra.