AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų moliūgų (minkštimas)
600 gramų obuolių
800 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Citriną gerai nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10 minučių, kad nebūtų karti. Išspausti citrinos sultis, o minkštimą su visa žievele smulkiai supjaustyti (sėklas išimti).
2.
Obuolius sutarkuoti burokine tarka, dėti į puodą, užpilti citrinos sultimis ir gerai išmaišyti rankomis.
3.
Moliūgą sutarkuoti irgi burokine tarka.
4.
Moliūgą ir citriną sudėti į puodą su obuoliais, suberti cukrų, įpilti 250 ml vandens. Virti ant silpnos ugnies 40 - 45 minutes, karts nuo karto pamaišant, iki bus norimos konsistencijos.
5.
Karštą uogienę supilti į iškaitintus stiklainiukus ir užsuti sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Apversti stiklainius dangteliais žemyn ir palikti atvėsti.