Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų sorų kruopų
200 gramų karštai rūkytos šoninės
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
1 šaukštas aliejaus
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
2 litrai vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir morką supjaustyti smulkiais kubeliais, bulves - stambesniais. Šoninę supjaustyti siauromis juostelėmis.
2.
Puode įkaitinti aliejų, apkepinti šoninę, sudėti svogūnus su morkomis kepinti kelias minutes, maišant. Sudėti bulves ir dar porą minučių apkepinti.
3.
Užpilti vandeniu, pagardinti druska ir pipirais. Kai vanduo užvirs, suberti sorų kruopas. Dėti lauro lapą.
4.
Puodą uždenti, kaitrą sumažinti iki minimalios, kad vos virsnotų. Virti 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
•
Sriuba labai tiršta, jei norisi skystenės - pilkite daugiau vandens.