TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 22:33
Traškūs vieno kąsnio pyragėliai su grybais orkaitėje
Pyragėliai su grybų įdaru

Porcijų skaičius: 20

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (virinto, kambario temperatūros)
2 šaukštai aliejaus
3 gramai šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
400 gramų grybų (naudojau pievagrybius)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 šaukštai pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis čiobrelių
0.5 šaukštelio raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
2 šaukštai aliejaus
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek sezamo sėklų (apibarstymui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai mieles šiltame vandenyje išmaišyti su druska. Supilti aliejų, įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą, kol nebelips pries rankų ir indo sienelių. Miltų geriau nesudėkite visų iš karto, nes priklausomai nuo miltų rūšies jų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau. Dėkite jų tiek, kad tešla nebūtų lipni, bet ir liktų elastinga, nekieta. Išminkytą tešlą suspausti į kamuolį ir palikti valandai šaldytuve.

2.
Įdarui aliejuje apkepti česnaką ir svogūną, sudėti prieskonius, smulkintus grybus ir kepti, kol išgaruos skystis. Sudėti pomidorų pastą, gerai išmaišyti, masė turi būti blizgi, be skystimo.

3.
Iš atšalusios tešlos iškočioti ploną lakštą, stikline išspausti apskritimus, ant jų dėti šiek tiek įdaro ir kruopščiai užspausti kraštus.

4.
Pyragėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardus. Jų virtų aptepti kiaušinio - aliejaus plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.

5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.




admin · 2019-02-06 21:00 · 738 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt