Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (virtų su lupena)
500 gramų faršo
200 gramų grybų (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
100 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai majonezo (arba grietinės)
1 skiltelė česnako
šiek tiek žalumynų (nebūtina)
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves perpjaukite pusiau ir išskobkite jų vidų, palikdami daugmaž pusės centimentro storio sieneles. Labai patogu jas skobti melionų šaukšteliu arba kitu nedideliu šaukštuku. Skobkite atsargiai, jog nepažeistumėte bulvių odelių.
2.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Sudėkite kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite. Sudėkite nuvalytus ir pasmulkintus grybus ir kepkite, kol skystis nuo grybų nugaruos. Sudėkite faršą ir apkepkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais bei prieskoniais mėsai.
3.
Iš bulvių išskobtą minkštimą sutrinkite grūstuve (arba sutarkuokite tarka). Pusę jo atidėkite į šalį (galėsite panaudoti kitiems patiekalams), o kitą pusę sumaišykite su kepintu faršu, 50 g tarkuoto sūrio, smulkintais žalumynais ir majonezu. Paragaukite, ar patinka skonis. Jeigu norisi sūriau ar aštriau, drąsiai pakoreguokite pagal savo mėgimą.
4.
Gautu įdaru dosniai pripildykite išskobtas bulvių puseles ir sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tada užberkite likusį sūrį ir kepkite dar apie 5-7 minutes, kol sūris gražiai išsilydys. Skanaus!