Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų miltų
100 gramų sviesto
70 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
700 gramų obuolių (nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis)
Kremui:
120 gramų grietinėlės
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi 26 cm diametro apvalią kepimo formą.
2.
Sudėkite sviestą ir cukrų į kombainą ir maišykite 20 sekundžių. Dėkite po vieną kiaušinį. Po kiekvieno kiaušinio gerai suplakite. Suberkite kepimo miltelius, druską ir miltus ir maišykite 10-15 sekundžių. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
3.
Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos ir pašaukite kepimo formą į orkaitę. Kepkite 20 minučių.
4.
Ruošiame kremą: sudėkite visus kremo ingredientus į kombainą ir maišykite 10 sekundžių.
5.
Tada, po 20 min. kepimo, išimkite pyragą iš orkaitės ir ant viršaus įpilkite kremą, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 35 minutes. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Ataušinkite pyragą ant grotelių.