TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą
Rauginti moliūgai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai moliūgų
12 šaukštų druskos
8 šaukštai krapų stiebų (džiovintų)
4 šaukštai garstyčių grūdelių
20 skiltelių česnako
4 saujos kalendros (lapelių, arba petražolių)
20 vienetų juodųjų pipirų (žirneliais)
4 vienetai džiovinti aitrieji pipirai (3-4 cm)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Rauginu 3 l stiklainiuose, iš 5 kg moliūgo gaunasi keturi trilitriai. Taigi, moliūgą perpjaunu, nupjaunu žievę, išimu sėklas ir plaušus ir supjaustau dviejų pirštų storumo riekėmis. Stengiuosi, kad gabaliukai būtų vienodo, daugmaž degtukų dėžutės, dydžio.

2.
Stiklainius išplaunu karštu vandeniu ir į kiekvieną dedu 3 v. š. su kaupu druskos,

3.
1 v. š. garstyčių sėklų, 2 v. š. džiovintų krapų stiebų, 5-6 juodus pipirus, 5-6 plonai supjaustytas česnako skilteles, saują šviežių kalendros lapelių (galima keisti petražolėmis), 1 džiovintą čili pipirą (apie 3-4cm).

4.
Užkaičiu patį didžiausią puodą, pilną vandens, palaukiu. kol užvirs, tuomet juo užpilu moliūgus, iki pat siklainio kaklelio viršaus. Tuo pačiu verdančiu vandeniu nuplikau kriauklėje vidine puse į viršų sudėtus plastikinius dangtelius, lukteliu apie minutę ir dangteliais dengiu stiklainius. Konservus kelias dienas palaikau virtuvėje, kambario temperatūroje, kai skystis pradeda drumztis – išnešu į rūsį.




admin · 2019-02-14 12:00 · 711 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt