AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį agurkų
1 litras vandens (apie 40 C)
3 šaukštai druskos (apie 75 g)
1 sauja vyšnių lapų
1 sauja serbentų lapų
4 skiltelės česnako
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Taigi, kai tik agurkų plantacijose atsiranda storapilvių agurkų, juos nulupu, pjaunu į keturias dalis ir išimu sėklas, pjaustau apie 2 cm juostomis, kurias sudedu į gilesnį indą.
2.
Toliau skaičiuoju sekančiai: 1 l šilto vandens (apie 40 C), 3 v. š. be kaupo rupios druskos (apie 75 g), 3 – 4 skiltelės česnako, sauja vyšnių ir juodųjų serbentų lapų mikso.
3.
Pilu litrą vandens, dedu druską, vėl vandenį, vėl druską. Ir taip tol, kol juostos jau panyra skystyje. Tuomet įpjaustau česnakus, sudedu delnuose pagniaužytus lapus, ranka gerai maišau, kol nebesijaučia druskos kristalų. Juostas pridengiu lėkšte (svorio nereikia) ir palieku 2 – 3 dienoms rūgti. Kasdien bent porą kartų nuimu lėkštę ir ranka ar mediniu šaukštu gerai pamaišau.
4.
Praėjus pirminio rūgimo laikui, juostas traukiu iš skysčio, perplaunu po šalto vandens srove ir palieku koštuve. Skystį, kuriame rūgo agurkai, pilu lauk.
5.
Užsukamus 1 l ar 0,7 l talpos stiklainius išplaunu ir iškaitinu orkaitėje 70 C temperatūroje (vėjelio režimu). Dangtelius visad naudoju tik naujus, todėl juos tik perplaunu karštu vandeniu.
6.
Juostas talpiai dedu į stiklainius, labai stipriai spausti neverta. Kelias dienas rūgusios juostos tampa lanksčios, todėl jų į stiklainius telpa žymiai daugiau, nei žalių agurkų. Kiekvieną stiklainį sklidinai užpilu šaltu vandeniu, užsuku dangtelius ir iškart nešu į rūsį. Šaltoje aplinkoje sustoja rūgimo procesas, todėl juostos ir žiemą yra šviežiai raugto agurko skonio.
7.
Puikus užkandis ar garnyras, o iš juostų gaminta agurkinė sriuba nustebins kitokiu, gaiviu, skoniu.